Go Back
+ servings
Szeletekre vágott sárga alapú, baracklekvárral megkent és diós habbal fedett Londoni szelet-ből, tálalva fehér alapon.

Londoni szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Londoni szelet.
4.17 Értékelés 6 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1298 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a diós habhoz:

Elkészítés
 

  • A lisztet elkeverjük a sütőporral. A margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Az egyenként hozzáadott tojássárgákat és a tejfölt is alaposan beledolgozzuk. Végül hozzáadjuk a sót és a reszelt citromhéjat, majd az egészet homogén állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, és vastagon megkenjük baracklekvárral.
  • A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Fokozatosan beleszórjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, miközben folyamatosan verjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a darált diót.
  • A diós habot egyenletesen elsimítjuk a lekváros tésztán.
  • Előmelegített sütőben, 170°C-on, légkeveréses sütési módban kb. 25 percig sütjük. A kész süteményt hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Londoni szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 1298kcalSzénhidrát: 167gFehérje: 24gZsír: 64gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 31gEgyszeresen telítetlen zsír: 19gKoleszterin: 198mgNátrium: 888mgKálium: 457mgÉlelmi rost: 6gCukor: 93gVitamin A: 1483IUVitamin C: 7mgKalcium: 174mgVas: 6mg
Keyword Baracklekvár, citromhéj, Cukor, desszert, Liszt, Londoni szelet, Margarin, sütőpor, Tejföl, Tojásfehérje, Tojássárgája, Vaníliás cukor
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!