Go Back
+ servings
Körtés cobbler

Körtés cobbler

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Körtés cobbler.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 653 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

Elkészítés
 

  • A tésztához való anyagokat előbb robotgéppel, majd kézzel összedolgozom, majd hűtőben pihentetem.
  • A gyümölcsöket megmosom, a magot/magházat eltávolítom, a szilvákat elfelezem, a körtét hosszúkás hasábokra vágom.
  • Egy kerámia/jénai sütőtálat kivajazok, elterítem benne a gyümölcsöket, majd meghintem a kanálnyi liszttel és cukorral, rászórom a fahéjat, belereszelem a friss gyömbért, és a kezemmel kissé összekeverem, hogy a cukros-fűszeres liszt mindenhol érje.
  • A tésztát rámorzsolom a gyümölcsre, vagy pogácsákat formázok belőle és ezeket teszem a körte tetejére.
  • A sütőt 180°C fokra előmelegítem, és a cobblert kb. 25-30 perc alatt megsütöm.
  • Még melegen, egy kanál mascarponéval a tetején tálalom.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Körtés cobbler-hez!

Tápérték

Kalória: 653kcalSzénhidrát: 81gFehérje: 7gZsír: 35gTelített zsír: 22gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 105mgNátrium: 760mgKálium: 247mgÉlelmi rost: 3gCukor: 37gVitamin A: 1464IUVitamin C: 8mgKalcium: 260mgVas: 3mg
Keyword desszert, pite
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!