Go Back
+ servings
Gesztenyés kifli

Gesztenyés kifli

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gesztenyés kifli.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1213 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsolom, majd hozzáadom a tejben felfuttatott élesztőt (szárazélesztő használata esetén nem kell futtatni, ekkor a tejet közvetlenül a tésztába öntöm) és a tejfölt. Beleszórom a cukrot meg egy csipet sót és jól kidolgozom; lágy kelt tészta lesz belőle.
  • Letakarva egy órát kelesztem. Ezután a tésztát kinyújtom, nagy kerek pogácsaszaggatóval kiszaggatom és kifliket készítek.
  • A tölteléknek való gesztenyemasszát én még plusz rummal ki szoktam keverni, de ez nem kötelező.
  • Minden tésztakarika felső szélére teszek egy kevés tölteléket, majd felgöngyölöm a tésztát.
  • A kapott rudacskát középen meghajlítom, így kapok nagyjából kiflialakzatot
  • A sütőt 180°C fokra előmelegítem, a kifliket sütőpapírra fektetem és kb. 15 perc alatt kisütöm.
  • Még melegen vaníliás porcukorba forgatom.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Gesztenyés kifli-hez!

Tápérték

Kalória: 1213kcalSzénhidrát: 141gFehérje: 19gZsír: 64gTelített zsír: 39gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 17gTrans Fat: 2gKoleszterin: 164mgNátrium: 699mgKálium: 672mgÉlelmi rost: 5gCukor: 11gVitamin A: 1933IUVitamin C: 31mgKalcium: 133mgVas: 7mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!