A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsolom, majd hozzáadom a tejben felfuttatott élesztőt (szárazélesztő használata esetén nem kell futtatni, ekkor a tejet közvetlenül a tésztába öntöm) és a tejfölt. Beleszórom a cukrot meg egy csipet sót és jól kidolgozom; lágy kelt tészta lesz belőle.
Letakarva egy órát kelesztem. Ezután a tésztát kinyújtom, nagy kerek pogácsaszaggatóval kiszaggatom és kifliket készítek.
A tölteléknek való gesztenyemasszát én még plusz rummal ki szoktam keverni, de ez nem kötelező.
Minden tésztakarika felső szélére teszek egy kevés tölteléket, majd felgöngyölöm a tésztát.
A kapott rudacskát középen meghajlítom, így kapok nagyjából kiflialakzatot
A sütőt 180°C fokra előmelegítem, a kifliket sütőpapírra fektetem és kb. 15 perc alatt kisütöm.