Go Back
+ servings
Habos túrós pite

Habos túrós pite

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Habos túrós pite.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 före
Kalória 822 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a tetejére:

a kenéshez:

  • 10 dkg baracklekvár

Elkészítés
 

  • A tésztához valókat összegyúrjuk. Ha nem akar összeállni, akkor egy kevés tejföl adható hozzá, hogy könnyen nyújtható legyen.
  • Lisztezett deszkán tepsi méretűre (25x35) nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  • Baracklekvárral megkenjük a tésztát.
  • A tetejére a túrós krémet is összeállítjuk, amihez a túrót a cukorral, a vaníliával, a tejföllel és a tojások sárgájával összekeverjük (jó szolgálatot tehet a botmixer).
  • Végül hozzákeverjük óvatosan a 3 tojás kemény habját.
  • Ráöntjük a tésztára, majd 180°C fokos előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Habos túrós pite-hez!

Tápérték

Kalória: 822kcalSzénhidrát: 108gFehérje: 18gZsír: 34gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gTrans Fat: 1gKoleszterin: 256mgNátrium: 331mgKálium: 208mgÉlelmi rost: 1gCukor: 64gVitamin A: 465IUVitamin C: 2mgKalcium: 99mgVas: 3mg
Keyword desszert, pite
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!