Go Back
+ servings
Kapros-juhtúrós pogácsa

Kapros-juhtúrós pogácsa

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kapros-juhtúrós pogácsa.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás meleg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 940 kcal

Hozzávalók
  

a kenéshez:

Elkészítés
 

  • A langyos-cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  • A liszthez hozzáadjuk a sót, jól elkeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint is. Mehet hozzá a juhtúró, a 2 db tojás, a felfuttatott élesztő, és az apróra vágott kapor. A tejfölt nem egyszerre adjuk hozzá, hanem apránként, mert nem biztos, hogy kell a teljes mennyiség. Az a lényeg, hogy jó rugalmas tésztát kapjunk.
  • Ezt a tésztát 1/2 órát pihentetjük, majd 2x hajtogatjuk. Minden hajtogatás között 25 percet pihen a tészta.
  • Majd a tésztát 2 cm-es vastagságúra nyújtjuk, berácsozzuk és közepes kiszúróval kiszaggatjuk.
  • A tepsire sorakoztatjuk őket, és míg a sütő bemelegszik, addig letakarva pihen.
  • Mielőtt betesszük őket a sütőbe, lekenjük a tetejüket a felvert tojással. Kb. 1/2 órát sütjük közepes hőfokon.
  • Igyunk hozzá egy finom teát, és bújjunk be egy puha takaró alá ezen a borús vasárnapon.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kapros-juhtúrós pogácsa-hoz!

Tápérték

Kalória: 940kcalSzénhidrát: 105gFehérje: 24gZsír: 47gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 1gKoleszterin: 92mgNátrium: 967mgKálium: 353mgÉlelmi rost: 5gCukor: 6gVitamin A: 1867IUVitamin C: 4mgKalcium: 123mgVas: 7mg
Keyword pogácsa
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!