A langyos-cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a sót, jól elkeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint is. Mehet hozzá a juhtúró, a 2 db tojás, a felfuttatott élesztő, és az apróra vágott kapor. A tejfölt nem egyszerre adjuk hozzá, hanem apránként, mert nem biztos, hogy kell a teljes mennyiség. Az a lényeg, hogy jó rugalmas tésztát kapjunk.
Ezt a tésztát 1/2 órát pihentetjük, majd 2x hajtogatjuk. Minden hajtogatás között 25 percet pihen a tészta.
Majd a tésztát 2 cm-es vastagságúra nyújtjuk, berácsozzuk és közepes kiszúróval kiszaggatjuk.
A tepsire sorakoztatjuk őket, és míg a sütő bemelegszik, addig letakarva pihen.
Mielőtt betesszük őket a sütőbe, lekenjük a tetejüket a felvert tojással. Kb. 1/2 órát sütjük közepes hőfokon.
Igyunk hozzá egy finom teát, és bújjunk be egy puha takaró alá ezen a borús vasárnapon.