Go Back
+ servings
Vörösboros szarvas csíkok

Vörösboros szarvas csíkok

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vörösboros szarvas csíkok.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 1 óra 10 perc
Teljes idő 1 óra 35 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 881 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A szarvascombot egyforma csíkokra felvágjuk, majd egy edénybe tesszük, meghintjük korianderrel, rozmaringgal és kakukkfűvel, majd annyi olajat öntünk rá, hogy teljesen ellepje. így 1-2 napot hűvös helyen állni hagyjuk.
  • Ezután a májat is felszeleteljük, majoránnával és zsályával ízesítjük, majd ezt is a hűtőbe tesszük.
  • A bográcsba tesszük a felaprított szalonnát és vöröshagymát, majd ezt megpirítjuk, és ekkor beletesszük a húst. sózzuk, borsozzuk, majd egy idő elteltével hozzáadjuk a májat és a gombát. Közben felöntjük a borral, majd a végén belekerül a borsó és a bab is.
  • Amikor minden teljesen puhára főtt, ízlés szerint kenyérrel, burgonyával vagy rizzsel kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Vörösboros szarvas csíkok-hoz!

Tápérték

Kalória: 881kcalSzénhidrát: 14gFehérje: 67gZsír: 58gTelített zsír: 17gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 28gTrans Fat: 1gKoleszterin: 359mgNátrium: 532mgKálium: 1256mgÉlelmi rost: 4gCukor: 5gVitamin A: 3985IUVitamin C: 19mgKalcium: 59mgVas: 13mg
Keyword húsétel, szarvas
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!