Előző nap az őzcombot kicsontozzuk, éles késsel lehártyázzuk, nagyobb nyitott szeletté vágjuk, kiklopfoljuk. A szőlőmagolajba belereszelük a fokhagymát, a rozmaringot is beleaprítjuk, és megborsozzuk. Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsölük a combot, és egy éjszakára a hűtőben pihentetük.
Másnap, a juhtúrót villával összetörük, hozzákeverük a felaprított medvehagymát és megborsozzuk. Sózni nem kell, mert a juhtúró elég sós.
A combot kivesszük a pácból, letöröljük róla az olajat és kiterítjük. Mindkét oldalát megsózzuk, és egyenletesen elhelyezzük rajta a medvehagymás juhtúrót, feltekerjük, és hústűvel jól összetűzzük, középen is, a végein, hogy ne tudjon kifolyni belőle a töltelék.
Serpenyőben hevítünk egy kevés vajat pici olajjal, és a tekercs minden oldalát megpirítjuk benne. Majd egy előzőleg beáztatott Pataki tálba tesszük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és közepes hőfokon kb. 60 perc alatt készre sütjük.
Míg az őz sül, addig elkészítjük a köretet. A kukoricadarát sűrűre főzzük a tejben, ízlés szerint megsózzuk és fehérborsot teszünk bele, hozzáadunk 1 evőkanálnyi vajat. Mikor megfőtt, szufléformába öntjük, és lefedve hagyjuk pihenni.
A ceruzababot sós, forró vízbe dobjuk 1-2 percre, majd kivesszük és hideg vízzel leöblítjük. 1-1 csokorba fogjuk, és körbetekerjük a baconszelettel. Serpenyőben, pici vajon átforgatjuk, hogy minden oldalán megsüljön a bacon.
Miután az őz megsült, szeletelés előtt kicsit pihentetjük. A puliszkát kifordítjuk a tányérra, az őzhússal és a baconos ceruzababbal tálaljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Medvehagymás őztekercs juhtúróval töltve-hez!