Go Back
+ servings
Medvehagymás őztekercs juhtúróval töltve

Medvehagymás őztekercs juhtúróval töltve

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Medvehagymás őztekercs juhtúróval töltve.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 35 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 35 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1914 kcal

Hozzávalók
  

  • 80 dkg őzcomb
  • 30 dkg juhtúró
  • 2 marék medvehagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • rozmaring
  • 1 dl szőlőmag olaj
  • fekete bors őrölt
  • olaj
  • vaj

A körethez:

  • 10 szelet bacon
  • 10 dkg ceruzabab fagyasztott
  • 20 dkg kukoricadara
  • 7 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • fehérbors őrölt

Elkészítés
 

  • Előző nap az őzcombot kicsontozzuk, éles késsel lehártyázzuk, nagyobb nyitott szeletté vágjuk, kiklopfoljuk. A szőlőmagolajba belereszelük a fokhagymát, a rozmaringot is beleaprítjuk, és megborsozzuk. Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsölük a combot, és egy éjszakára a hűtőben pihentetük.
  • Másnap, a juhtúrót villával összetörük, hozzákeverük a felaprított medvehagymát és megborsozzuk. Sózni nem kell, mert a juhtúró elég sós.
  • A combot kivesszük a pácból, letöröljük róla az olajat és kiterítjük. Mindkét oldalát megsózzuk, és egyenletesen elhelyezzük rajta a medvehagymás juhtúrót, feltekerjük, és hústűvel jól összetűzzük, középen is, a végein, hogy ne tudjon kifolyni belőle a töltelék.
  • Serpenyőben hevítünk egy kevés vajat pici olajjal, és a tekercs minden oldalát megpirítjuk benne. Majd egy előzőleg beáztatott Pataki tálba tesszük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és közepes hőfokon kb. 60 perc alatt készre sütjük.
  • Míg az őz sül, addig elkészítjük a köretet. A kukoricadarát sűrűre főzzük a tejben, ízlés szerint megsózzuk és fehérborsot teszünk bele, hozzáadunk 1 evőkanálnyi vajat. Mikor megfőtt, szufléformába öntjük, és lefedve hagyjuk pihenni.
  • A ceruzababot sós, forró vízbe dobjuk 1-2 percre, majd kivesszük és hideg vízzel leöblítjük. 1-1 csokorba fogjuk, és körbetekerjük a baconszelettel. Serpenyőben, pici vajon átforgatjuk, hogy minden oldalán megsüljön a bacon.
  • Miután az őz megsült, szeletelés előtt kicsit pihentetjük. A puliszkát kifordítjuk a tányérra, az őzhússal és a baconos ceruzababbal tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Medvehagymás őztekercs juhtúróval töltve-hez!

Nutrition

Kalória: 1914kcalSzénhidrát: 49gFehérje: 69gZsír: 160gTelített zsír: 57gTöbbszörösen telítetlen zsír: 35gEgyszeresen telítetlen zsír: 57gTrans Fat: 1gKoleszterin: 287mgNátrium: 2092mgKálium: 1066mgÉlelmi rost: 5gCukor: 10gVitamin A: 762IUVitamin C: 2mgKalcium: 232mgVas: 9mg
Keyword medvehagyma, őz
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!