Go Back
+ servings
Gyümölcsös vaddisznó sült

Gyümölcsös vaddisznó sült

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gyümölcsös vaddisznó sült.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 1 óra 50 perc
Teljes idő 2 hours 20 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 733 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A megtisztított, megmosott húst bepácoljuk, 3-6 nap elteltével levéből kiemelve lecsorgatjuk, 1 órára besózzuk, meghintjük egy kevés őrölt borssal, sonkaszerűen megkötözzük, de a két végét addig kötözetlenül hagyjuk, amíg éles, hosszú pengéjű késsel a közepét fel nem szúrtuk, és jól megtömködjük az előző este langyos vízbe áztatott, kimagozott aszalt szilvával, majd a két végét is elkötözzük.
  • Tepsibe tesszük, előmelegített, forró sütőben (200-220°C) egy kevés olajjal vagy zsírral megkenve, hirtelen megkapatjuk, egy kis vizet öntünk alá, betakarjuk alufóliával, és kb. 1 órán át pároljuk, illetve addig, amíg meg nem puhul.
  • Akkor levesszük az alufóliát, a szalonnából 4 kakaskát vágunk, a hús tetejére tesszük.
  • Amíg a hús párolódik, előkészítjük az almákat: megmossuk, magházukat kiemeljük - csak egy vékony almadugót illesszünk vissza az aljára - a helyükre 1-1 hasáb ementáli sajtot teszünk, a tetejükre pedig 1-1 szilvaszemet.
  • A hús mellé, a tepsibe tesszük, amíg az megpirul, az almák is megsülnek.
  • A ropogósra sült szalonnát félretesszük, lefejtjük a zsineget a húsról, vékonyan felszeleteljük.
  • Előmelegített tálra rendezzük, megöntözzük a pecsenyelével, kidíszítjük a kakaskákkal, köré rakjuk az almákat és a maradék kimagozott, kevés vízzel vagy borral felforrósított szilvát.
  • Pirított burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés

Borajánló:

A gyümölcsös vaddisznó sült mellé kiválóan passzolhat egy jó minőségű vörösbor, például egy Cabernet Sauvignon vagy egy Pinot Noir. Az ilyen borok jól kiegészítik a vaddisznó ízét, és az ételhez hozzáadott gyümölcsökre is jól reagálnak. Ha szereted az édesebb borokat, akkor érdemes kipróbálni egy jó Tokaji Aszút vagy egy édes vörösbor egy pohárral a desszert után. 
Jó étvágyat a Gyümölcsös vaddisznó sült-höz!

Tápérték

Kalória: 733kcalSzénhidrát: 42gFehérje: 58gZsír: 37gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gKoleszterin: 35mgNátrium: 548mgKálium: 397mgÉlelmi rost: 6gCukor: 29gVitamin A: 401IUVitamin C: 9mgKalcium: 154mgVas: 1mg
Keyword húsétel, vaddisznó
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!