Go Back
+ servings
Tűzdelt őzfilé

Tűzdelt őzfilé

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tűzdelt őzfilé.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 701 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Az őzgerincet nagyon éles késsel csontozom ki, hogy a színhús egyben maradjon. A gerinccsontból kevés zöldséggel és fűszerekkel finom levest lehet főzni.
  • A húsról leszedem a hártyákat, és törött borssal megszórva, olajjal bekenve, alufóliába csomagolom, majd a hűtőszekrényben legalább 3 napig pihentetem, ettől jó porhanyós lesz.
  • Felhasználás előtt szeletekre vágom, kissé kiveregetem, széleit bevagdosom és megsózom. Végül a csíkokra vágott szalonnával megtűzdelem.
  • Lisztbe mártva, kevés forró olajon, hirtelen, erős lángon megsütöm, és azonnal kínálom. áfonyadzsemmel és angolosan elkészített zöldségfélével tálalom.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Tűzdelt őzfilé-hez!

Tápérték

Kalória: 701kcalSzénhidrát: 31gFehérje: 53gZsír: 39gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 18gTrans Fat: 1gKoleszterin: 19mgNátrium: 527mgKálium: 52mgÉlelmi rost: 1gCukor: 18gVitamin A: 7IUVitamin C: 3mgKalcium: 14mgVas: 1mg
Keyword húsétel, őz, vadétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!