Go Back
+ servings
Francia saláta

Francia saláta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Francia saláta.
4 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás hideg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 629 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A mélyhűtött zöldségkeveréket kevés, enyhén sós vízben megpárolom. Ha friss zöldségekkel dolgozom akkor először megpucolom, felkockázom egyformára és így főzöm meg.
  • Figyeljünk rá, hogy ne főzzük túl a zöldségeket, mert egyrészt veszítenek ízükből és színükből, másrészt szétmállanak keverés közben. Jobb, ha roppanós marad!
  • Ha megfőtt leszűröm és hagyom kihűlni.
  • Az uborkákat és almát is kockára darabolom és összekeverem a zöldségekkel.
  • Tartár mártást készítek. A tejfölt a majonézzel, kicsi mustárral, borssal, pici porcukorral, sóval összekeverem és ráteszem a zöldségekre, annyit, hogy ne úszon a szószban. Óvatosan keverem, hogy ne törjön össze.
  • Tálalásig hűtőbe teszem.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Francia saláta-hoz!

Tápérték

Kalória: 629kcalSzénhidrát: 42gFehérje: 10gZsír: 48gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 19gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 1gKoleszterin: 62mgNátrium: 1180mgKálium: 1131mgÉlelmi rost: 10gCukor: 16gVitamin A: 13860IUVitamin C: 118mgKalcium: 215mgVas: 5mg
Keyword saláta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!