Go Back
+ servings
Sajtos tallér

Sajtos tallér

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sajtos tallér.
4.15 Értékelés 7 szavazat
Előkészítés 45 perc
Sütés/főzés 5 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 828 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A lisztet tálba szórtam, ráhintettem a sót, köményt, sütőport, sajtot. Összekavartam, majd hozzáadtam a puha vajat, a tojást és annyi tejfölt, amíg jól gyúrható tésztát kaptam.
  • Diónál picivel nagyobb gombócokat formáztam, kissé meglapítottam, majd a felforrósított sütőbe helyeztem. A sütő forró kell legyen mindkét oldalán.
  • Egy percet egyik oldalon, megfordítottam és a másik oldalon is szép aranysárgára sütöttem. Könnyedén kipottyant a formából.
  • Egy abroszra rakosgattam egymás mellé amíg kihűltek, majd műanyag zacsiba tettem őket.

Megjegyzés

Tálalás:

A Sajtos tallért általában köretként fogyasztják, de önmagában is tökéletes csemege lehet.A Sajtos tallért melegen vagy szobahőmérsékleten szolgáljuk fel, és az íze kiválóan illik a borhoz és a sörhöz. A tallérokat kínálhatjuk előételként, vagy desszertként is, és a tökéletes választás lehet egy kerti partin, vagy egy hétvégi pikniken.
Jó étvágyat a Sajtos tallér-hoz!

Tápérték

Kalória: 828kcalSzénhidrát: 97gFehérje: 24gZsír: 38gTelített zsír: 23gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gTrans Fat: 1gKoleszterin: 141mgNátrium: 916mgKálium: 216mgÉlelmi rost: 3gCukor: 1gVitamin A: 1143IUVitamin C: 1mgKalcium: 422mgVas: 7mg
Keyword sós sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!