A lisztet tálba szórtam, ráhintettem a sót, köményt, sütőport, sajtot. Összekavartam, majd hozzáadtam a puha vajat, a tojást és annyi tejfölt, amíg jól gyúrható tésztát kaptam.
Diónál picivel nagyobb gombócokat formáztam, kissé meglapítottam, majd a felforrósított sütőbe helyeztem. A sütő forró kell legyen mindkét oldalán.
Egy percet egyik oldalon, megfordítottam és a másik oldalon is szép aranysárgára sütöttem. Könnyedén kipottyant a formából.
Egy abroszra rakosgattam egymás mellé amíg kihűltek, majd műanyag zacsiba tettem őket.
Megjegyzés
Tálalás:
A Sajtos tallért általában köretként fogyasztják, de önmagában is tökéletes csemege lehet.A Sajtos tallért melegen vagy szobahőmérsékleten szolgáljuk fel, és az íze kiválóan illik a borhoz és a sörhöz. A tallérokat kínálhatjuk előételként, vagy desszertként is, és a tökéletes választás lehet egy kerti partin, vagy egy hétvégi pikniken.Jó étvágyat a Sajtos tallér-hoz!