Go Back
+ servings
Mazsolás rizsfelfújt

Mazsolás rizsfelfújt

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mazsolás rizsfelfújt.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 436 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Egy fazékban forraljuk fel a rizst annyi vízben, amennyi ellepi, csipetnyi sóval ízesítve. Amikor a rizs az összes vizet magába szívta, öntsük hozzá a tejet.
  • Folytassuk a főzést, amíg a tej teljesen felszívódik. Miután elkészült, keverjük hozzá 5 dkg vajat és 5 dkg cukrot. Hagyjuk az egészet kihűlni.
  • A tojássárgákat egy tálban keverjük össze a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. Ezt követően adjuk hozzá a kihűlt rizsmasszát és a mazsolát.
  • A tojásfehérjéket egy másik tálban verjük kemény habbá, majd finoman keverjük hozzá a rizses keverékhez.
  • Vajazzunk ki egy sütőformát, és öntsük bele a keveréket. Forrósítsuk elő a sütőt, majd süssük a masszát aranybarnára. Miután elkészült, vágjuk kisebb darabokra, és tálaljuk sárgabaracklekvárral meglocsolva.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mazsolás rizsfelfújt-hoz!

Tápérték

Kalória: 436kcalSzénhidrát: 61gFehérje: 12gZsír: 17gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gTrans Fat: 1gKoleszterin: 200mgNátrium: 259mgKálium: 366mgÉlelmi rost: 2gCukor: 26gVitamin A: 685IUVitamin C: 3mgKalcium: 138mgVas: 2mg
Keyword felfújtak
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!