Egy fazékban forraljuk fel a rizst annyi vízben, amennyi ellepi, csipetnyi sóval ízesítve. Amikor a rizs az összes vizet magába szívta, öntsük hozzá a tejet.
Folytassuk a főzést, amíg a tej teljesen felszívódik. Miután elkészült, keverjük hozzá 5 dkg vajat és 5 dkg cukrot. Hagyjuk az egészet kihűlni.
A tojássárgákat egy tálban keverjük össze a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. Ezt követően adjuk hozzá a kihűlt rizsmasszát és a mazsolát.
A tojásfehérjéket egy másik tálban verjük kemény habbá, majd finoman keverjük hozzá a rizses keverékhez.
Vajazzunk ki egy sütőformát, és öntsük bele a keveréket. Forrósítsuk elő a sütőt, majd süssük a masszát aranybarnára. Miután elkészült, vágjuk kisebb darabokra, és tálaljuk sárgabaracklekvárral meglocsolva.