Go Back
+ servings
Tangó szelet

Tangó szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tangó szelet.
4.34 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 1103 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

a tetejére

  • 1 csomag piskótakorong kerek

Elkészítés
 

  • A tésztához lisztet, porcukrot, margarint, tojást, kakaót, sütőport tejjel összegyúrunk, és két lapot sütünk a nagy tepsi hátán. A tészta valóban ragacsos de ezt a tepsi hátán csak szét kell kenni. Nem lehet nyújtani!!!!
  • A krémhez margarint porcukorral és a vaníliás cukorral jó habosra kikeverünk. Tejben a vaníliás pudingot felfőzünk. Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a margarinnal kikevert porcukrot.
  • A krém felét a két lap közé kenjük, a másik felét pedig a tetejére. A felső krémre szép sorjában kerek piskótatallérokat rakunk. Ezek tetejét megcsurgatjuk olvasztott csokoládéval.
  • Hűtőbe tesszük, és kb. 2 óra múlva gyönyörű kis kockákat vágunk belőle.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Tangó szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 1103kcalSzénhidrát: 172gFehérje: 14gZsír: 41gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 18gTrans Fat: 1gKoleszterin: 64mgNátrium: 1135mgKálium: 365mgÉlelmi rost: 2gCukor: 120gVitamin A: 1855IUVitamin C: 1mgKalcium: 385mgVas: 3mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!