Go Back
+ servings
Lajcsi szelet

Lajcsi szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Lajcsi szelet.
4.60 Értékelés 5 szavazat
Előkészítés 1 óra
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra 30 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 10 főre
Kalória 803 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

a tetejére:

  • 10 dkg tortabevonó
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés
 

  • A tésztához a kakaót a mézzel, a tojással, a porcukorral, a vajjal, a szalagáréval 5 percig gőz fölött keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezután összegyúrjuk. Ezután három egyenlő részre osztjuk őket, majd tepsi hátoldalára terítve 3 lapot sütünk belőle. (180°C, 5 perc).
  • A krémhez a pudingokat külön 3-3 dl tejben megfőzzük. Egy külön tálba a rámát a porcukorral simára keverjük. Két részre osztjuk, majd a meleg pudinggal jó habosra összekeverjük.
  • A krémet a hideg lapok közé tesszük. Tetejére csokoládémázat teszünk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Jó étvágyat a Lajcsi szelet-hez.

Tápérték

Kalória: 803kcalSzénhidrát: 109gFehérje: 10gZsír: 37gTelített zsír: 12gTöbbszörösen telítetlen zsír: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 1gKoleszterin: 54mgNátrium: 672mgKálium: 292mgÉlelmi rost: 3gCukor: 65gVitamin A: 1233IUVitamin C: 1mgKalcium: 143mgVas: 3mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!