Go Back
+ servings
Eszkimó kunyhó

Eszkimó kunyhó

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Eszkimó kunyhó.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 45 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás deszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1155 kcal

Hozzávalók
  

a fehér tésztához:

  • 20 dkg porcukor
  • 3 db tojásfehérje
  • 25 dkg kókuszreszelék

a barna tésztához:

Elkészítés
 

  • A barna tésztához először a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a lekvárt, a kakaót és a tojássárgáját alaposan összekeverjük. Ezután a darált háztartási kekszet is hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk, amíg sima, formázható masszát kapunk.
  • A fehér tészta elkészítése során először is a tojásfehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, és továbbverjük, amíg kemény habot kapunk. Ezután óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket, és kész is a fehér tészta.
  • Egy citromfacsaró hátuljába folpackot helyezünk. Először a fehér, majd a barna tésztát nyomkodjuk bele, és kihúzzuk a folpackkal együtt.
  • Jól lehűtjük, úgy a legfinomabb!

Megjegyzés

Jó étvágyat az Eszkimó kunyhó-hoz!

Tápérték

Kalória: 1155kcalSzénhidrát: 166gFehérje: 13gZsír: 52gTelített zsír: 27gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gKoleszterin: 146mgNátrium: 568mgKálium: 332mgÉlelmi rost: 9gCukor: 113gVitamin A: 1089IUVitamin C: 3mgKalcium: 41mgVas: 2mg
Keyword sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!