Go Back
+ servings
Húsos burgonyás pite

Húsos burgonyás pite

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Húsos burgonyás pite.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra 30 perc
Fogás főétel
Konyha Török
Mennyiség 6 főre
Kalória 787 kcal

Hozzávalók
  

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés
 

  • A tejfölt meglangyosítunk 1 tk. cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a lisztet egy tálban elmorzsoljuk a vajjal, és a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Fél óráig pihentetjük.
  • Közben a töltelékhez megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, majd a húst is rátesszük és fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a krumplit és a fűszereket és még pár percig pirítjuk.
  • A tűzről levéve hagyjuk kihűlni, ekkor keverjük hozzá a felvert tojásokat.
  • A tésztát elfelezzük és az egyik felét akkorára nyújtjuk, hogy egy kicsit túllógjon a piteformán. Rásimítjuk a tölteléket, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk, amiből a pite tetejére a rácshoz való csíkokat szelünk. Berácsozzuk a piténket. Az alsó tészta kilógó széleit ráhajtjuk a tetejére és a széleket összenyomkodjuk, eligazítjuk. Lekenjük vízzel kevert tojássárgájával. 175 C fokon 1 akár másfél órát is sütjük.
  • Ha nagyon barnulna a teteje, alufóliát vagy sütőpapírt fektessünk rá! Érdemes lassú tűzön hosszabb ideig sütni nehogy nyers maradjon a közepe-alja.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Húsos burgonyás pite-hez!

Tápérték

Kalória: 787kcalSzénhidrát: 62gFehérje: 26gZsír: 49gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 23gTrans Fat: 1gKoleszterin: 157mgNátrium: 673mgKálium: 1031mgÉlelmi rost: 6gCukor: 3gVitamin A: 1651IUVitamin C: 37mgKalcium: 87mgVas: 5mg
Keyword húsos, pite
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!