A tejfölt meglangyosítunk 1 tk. cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a lisztet egy tálban elmorzsoljuk a vajjal, és a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Fél óráig pihentetjük.
Közben a töltelékhez megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, majd a húst is rátesszük és fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a krumplit és a fűszereket és még pár percig pirítjuk.
A tűzről levéve hagyjuk kihűlni, ekkor keverjük hozzá a felvert tojásokat.
A tésztát elfelezzük és az egyik felét akkorára nyújtjuk, hogy egy kicsit túllógjon a piteformán. Rásimítjuk a tölteléket, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk, amiből a pite tetejére a rácshoz való csíkokat szelünk. Berácsozzuk a piténket. Az alsó tészta kilógó széleit ráhajtjuk a tetejére és a széleket összenyomkodjuk, eligazítjuk. Lekenjük vízzel kevert tojássárgájával. 175 C fokon 1 akár másfél órát is sütjük.
Ha nagyon barnulna a teteje, alufóliát vagy sütőpapírt fektessünk rá! Érdemes lassú tűzön hosszabb ideig sütni nehogy nyers maradjon a közepe-alja.