Go Back
+ servings
Mágnás diós pite

Mágnás diós pite

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mágnás diós pite.
4.34 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 635 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

Elkészítés
 

  • A lisztet a sütőporral és a sóval átszitáljuk, a vajat belemorzsoljuk. Hozzáadjuk a citrom levét és héját, a tejfölt, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Rugalmas cipót gyúrunk belőle, majd kétfelé vesszük. (A 3/4 részéből lesz a tészta, az 1/4 részéből pedig a rács.)
  • Egy közepes méretű, magas peremű tepsit kivajazunk és morzsával megszórunk. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük.
  • A nagyobbik tésztabucit lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk, és a sodrófára tekerve a tepsibe helyezzük, majd a tepsi aljára tapicskoljuk. Egyenletesen megkenjük a baracklekvárral.
  • A töltelékhez a tojások sárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral és egy citrom levével habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, jól elkeverjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A két masszát óvatosan egybeforgatjuk, majd egyenletesen a lekváros tészta tetejére kenjük.
  • A maradék tésztabuciból csipeteket letépve rácsokat sodrunk és a habra helyezzük. Opcionálisan megkenjük a rácsokat tojássárgával (de tapasztalatból mondom, hogy úgyis belesül). 170°C-on kb. 35-40 perc alatt halványdrapp árnyalatúra sütjük, de nézzünk rá gyakran, hogy nem sül-e nagyon a teteje. Ilyen esetben vegyük lejjebb a hőfokot vagy tegyük alacsonyabbra a sütőben. Akkor szeleteljük, ha kihűlt!

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mágnás diós pite-hez!

Tápérték

Kalória: 635kcalSzénhidrát: 83gFehérje: 11gZsír: 31gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 13gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gTrans Fat: 1gKoleszterin: 103mgNátrium: 460mgKálium: 192mgÉlelmi rost: 2gCukor: 47gVitamin A: 874IUVitamin C: 4mgKalcium: 155mgVas: 3mg
Keyword desszert, pite
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!