Go Back
+ servings
Kókuszkrémes keksz

Kókuszkrémes keksz

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kókuszkrémes keksz.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 848 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a kókuszos masszához:

  • 10 dkg mascarpone
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 6 dkg dió durvára vágott
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat

Elkészítés
 

  • A csokis tésztához a tojást a porcukorral, majd a vajjal habosra keverjük.
  • Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, és a vaníliakivonattal együtt az előzőekhez adjuk.
  • Lisztben elkeverjük a sütőport, a sót és beledolgozzuk a csokis masszába.
  • A kókuszos töltelék hozzávalóit egy külön edényben alaposan összekeverjük.
  • Kb. fél-egy órára az edényeket (masszákkal együtt! :) ) a hűtőbe rakjuk (elhagyató).
  • Folpack-on kb. 30x15 cm-es téglalapot nyújtunk a csokis tésztából. Ennek a közepére kerül a rúddá formázott kókuszkrém, amire felhajtjuk a tészta széleit. (Na, itt kell erősen figyelni a korong alakúvá formálásra.) Folpack-ba csomagolva 3-4 órára a hútőbe tesszük (akár egy éjszakát is maradhat).
  • Ha eléggé megszilárdult, nagyon éles késsel kb. 4-5 mm-es korongokra vágjuk, majd sütőpapíros tepsin (egymástól kis távolságra ültetve) 180°C fokon 10 percig sütjük. Ha kihűlt, pléhdobozban tároljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kókuszkrémes keksz-hez!

Tápérték

Kalória: 848kcalSzénhidrát: 85gFehérje: 12gZsír: 52gTelített zsír: 28gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 109mgNátrium: 370mgKálium: 317mgÉlelmi rost: 6gCukor: 43gVitamin A: 918IUVitamin C: 1mgKalcium: 141mgVas: 5mg
Keyword keksz
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!