Go Back
+ servings
Barackos-habos pite szelet a tányéron, puha, enyhén barnára sült tojásfehérje habbal a tetején, amely alatt lágy vanília puding és friss barack szeletek helyezkednek el egy omlós, vajas tészta felett.

Barackos-habos pite

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Barackos-habos pite.
5 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 607 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

a tetejére:

Elkészítés
 

  • A tészta hozzávalóit a tojás kivételével elmorzsoljuk, majd a tojást is hozzáadva laza kis tésztává gyúrjuk. Folpack-ba csomagolva, 20 percre a hűtőbe tesszük. Majd kb. 28 cm átmérőjű, cakkos peremű piteformába nyújtjuk/tapicskoljuk. Az alját villával megszurkáljuk és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.
  • A pudingport a cukorral és 1 dl tejjel jól elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk, és a pudingos cukros tejet hozzáadva, folyamatos kevergetés mellett készre főzzük. Pár percet hűlni hagyjuk, majd az elősütött pitealapra simítjuk.
  • A felezett őszibarackokat centis szeletekre vágjuk és a pudingba nyomjuk.
  • A tojásfehérjékből pici sóval kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a citrom levét és héját. A sütire simítjuk és 8-10 percig sütjük (180 °C-on). Ne süssük túl, mint ahogy én tettem, a fenti kép szerint. :)

Megjegyzés

Jó étvágyat a Barackos-habos pite-hez!

Tápérték

Kalória: 607kcalSzénhidrát: 92gFehérje: 9gZsír: 24gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gTrans Fat: 1gKoleszterin: 89mgNátrium: 344mgKálium: 361mgÉlelmi rost: 3gCukor: 67gVitamin A: 1262IUVitamin C: 9mgKalcium: 106mgVas: 2mg
Keyword citromhéj, Citromlé, Cukor, Liszt, Porcukor, Tej, tojás, Tojásfehérje, Vaj, Vaníliás pudingpor
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!