Go Back
+ servings
Főispánné remeke

Főispánné remeke

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Főispánné remeke.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 885 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

Elkészítés
 

  • A fenti hozzávalókból ruganyos tésztát gyúrunk, két különböző nagyságú részre osztjuk.
  • A nagyobbik részt lisztezett deszkán kinyújtjuk és előzőleg kivajazott, kilisztezett tepsibe terítjük.
  • Alaposan megkenjük lekvárral, a tetején elsimítjuk a tojás kemény habbá vert fehérjét (porcukrot ki ne hagyjuk belőle).
  • A másik tésztából kis pálcikákat sodrunk, a tészta tetejét berácsozzuk.
  • Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tésztarácsok szép sárga színt nem kapnak.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Főispánné remeke-hez!

Tápérték

Kalória: 885kcalSzénhidrát: 127gFehérje: 12gZsír: 37gTelített zsír: 22gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gTrans Fat: 1gKoleszterin: 187mgNátrium: 552mgKálium: 154mgÉlelmi rost: 3gCukor: 59gVitamin A: 1172IUVitamin C: 5mgKalcium: 178mgVas: 5mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!