Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Főispánné remeke
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Főispánné remeke.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
20
perc
perc
Sütés/főzés
35
perc
perc
Teljes idő
55
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
6
főre
Kalória
885
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
a tésztához:
25
dkg
vaj
3
db
tojássárgája
1
csomag
sütőpor
15
dkg
cukor
1
db
citrom héja
reszelt
1
db
citrom leve
50
dkg
liszt
1
csomag
vaníliás cukor
a töltelékhez:
3
db
tojásfehérje
15
dkg
porcukor
meggylekvár
1
csomag
vaníliás cukor
Elkészítés
A fenti hozzávalókból ruganyos tésztát gyúrunk, két különböző nagyságú részre osztjuk.
A nagyobbik részt lisztezett deszkán kinyújtjuk és előzőleg kivajazott, kilisztezett tepsibe terítjük.
Alaposan megkenjük lekvárral, a tetején elsimítjuk a tojás kemény habbá vert fehérjét (porcukrot ki ne hagyjuk belőle).
A másik tésztából kis pálcikákat sodrunk, a tészta tetejét berácsozzuk.
Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tésztarácsok szép sárga színt nem kapnak.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Főispánné remeke-hez!
Tápérték
Kalória:
885
kcal
Szénhidrát:
127
g
Fehérje:
12
g
Zsír:
37
g
Telített zsír:
22
g
Többszörösen telítetlen zsír:
2
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
10
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
187
mg
Nátrium:
552
mg
Kálium:
154
mg
Élelmi rost:
3
g
Cukor:
59
g
Vitamin A:
1172
IU
Vitamin C:
5
mg
Kalcium:
178
mg
Vas:
5
mg
Keyword
desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!