Helyezze az aszalt szilvát egy mély tálba, locsolja meg a konyakkal, keverje át, majd fedje le és hagyja állni kb. 30 percig, hogy a szilva felveszi az alkohol aromáját.
Melegítse elő a sütőt 190°C fokra (felső-alsó sütés). Vajazzon ki alaposan egy kapcsos tortaformát, vagy használjon sütőpapírt az alján.
Egy nehéz aljú edényben egyesítse a kakaóport, az étcsokoládét, a vajat és 14 dkg cukrot 1 dl forró vízzel. Kis lángon, állandó keverés mellett olvassza össze az összetevőket, míg homogén masszát nem kap. Vigyázzon, nehogy az alja megégjen! Ezután hagyja kihűlni.
Egy tiszta, zsírmentes tálban verje kemény habbá a tojás fehérjéket egy csipet sóval. Miközben veri, fokozatosan adagolja hozzá a maradék 3,5 dkg cukrot, míg fényes és tartós habot nem kap.
Szitálja át egy másik tálba a lisztet, keverje hozzá a fahéjat. Óvatosan, fakanállal forgassa be a lisztes keveréket a tojáshabhoz, majd ezután a kihűlt csokoládés masszát is. Ügyeljen arra, hogy a hab ne törjön össze, ezért használjon óvatos, felfelé irányuló mozdulatokat.
Öntse a tésztát a előkészített formába, majd a tetejére egyenletesen helyezze el a konyakos szilvákat. Locsolja meg a szilvák tetejét a maradék konyakkal, majd tolja be a sütő középső sínjére. Süssa kb. 30 percig, amíg a torta szélei megszilárdulnak, de a közepe még kissé rugalmas marad.