Go Back
+ servings
Aszaltszilvás csokitorta: egy szelet csokoládétorta látható egy fehér tányéron, amelynek közepébe nagyobb, egész aszalt szilvák vannak ágyazva, kiemelkedő kontrasztot képezve a sötét csokoládés tésztával.

Aszalt szilvás csokitorta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Aszalt szilvás csokitorta.
5 Értékelés 4 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Francia
Mennyiség 6 főre
Kalória 467 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Helyezze az aszalt szilvát egy mély tálba, locsolja meg a konyakkal, keverje át, majd fedje le és hagyja állni kb. 30 percig, hogy a szilva felveszi az alkohol aromáját.
  • Melegítse elő a sütőt 190°C fokra (felső-alsó sütés). Vajazzon ki alaposan egy kapcsos tortaformát, vagy használjon sütőpapírt az alján.
  • Egy nehéz aljú edényben egyesítse a kakaóport, az étcsokoládét, a vajat és 14 dkg cukrot 1 dl forró vízzel. Kis lángon, állandó keverés mellett olvassza össze az összetevőket, míg homogén masszát nem kap. Vigyázzon, nehogy az alja megégjen! Ezután hagyja kihűlni.
  • Egy tiszta, zsírmentes tálban verje kemény habbá a tojás fehérjéket egy csipet sóval. Miközben veri, fokozatosan adagolja hozzá a maradék 3,5 dkg cukrot, míg fényes és tartós habot nem kap.
  • Szitálja át egy másik tálba a lisztet, keverje hozzá a fahéjat. Óvatosan, fakanállal forgassa be a lisztes keveréket a tojáshabhoz, majd ezután a kihűlt csokoládés masszát is. Ügyeljen arra, hogy a hab ne törjön össze, ezért használjon óvatos, felfelé irányuló mozdulatokat.
  • Öntse a tésztát a előkészített formába, majd a tetejére egyenletesen helyezze el a konyakos szilvákat. Locsolja meg a szilvák tetejét a maradék konyakkal, majd tolja be a sütő középső sínjére. Süssa kb. 30 percig, amíg a torta szélei megszilárdulnak, de a közepe még kissé rugalmas marad.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Aszalt szilvás csokitorta-hoz!

Tápérték

Kalória: 467kcalSzénhidrát: 77gFehérje: 7gZsír: 15gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gTrans Fat: 0.3gKoleszterin: 18mgNátrium: 93mgKálium: 539mgÉlelmi rost: 7gCukor: 49gVitamin A: 541IUVitamin C: 0.3mgKalcium: 45mgVas: 4mg
Keyword Aszalt szilva, Cukor, desszert, Étcsokoládé, Fahéj, Kakaópor, Konyak, Liszt, Tojásfehérje, Vaj
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!