Go Back
+ servings
Spenótfőzelék

Spenótfőzelék

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Spenótfőzelék.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 268 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A friss spenótleveleket 3-4 vízben átmossuk, öblögetjük, a vastagabb száraktól megszabadítjuk.
  • Annyi vízben, hogy pont ellepje, feltesszük főni és csendesen gyöngyöztetjük kb. 20 percig. (Mirelit spenótnál ez a művelet elmarad.)
  • Közben a zsemlét annyi tejbe áztatjuk, amennyit felvesz, ergo addig töltögetjük rá a tejet, amíg magába szívja. A lényeg, hogy megpuhuljon.
  • Ha a spenót kész, leszűrjük és egy lábosba tesszük. Mehet bele az áttört fokhagyma, a kinyomkodott zsemle és a zsemléből visszamaradt tej, ízlés szerint só és bors. Botmixerrel pépesítjük, hogy teljesen homogén legyen. Hozzáadjuk a főzőtejszínt és közepes lángon kevergetve felforraljuk. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy a kívánt állagot kapjuk (van, aki hígabban és van, aki sűrűbben szereti).

Megjegyzés

Jó étvágyat a Spenótfőzelék-hez!

Tápérték

Kalória: 268kcalSzénhidrát: 10gFehérje: 5gZsír: 24gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gKoleszterin: 74mgNátrium: 367mgKálium: 462mgÉlelmi rost: 2gCukor: 4gVitamin A: 6824IUVitamin C: 18mgKalcium: 146mgVas: 2mg
Keyword főzelék
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!