Go Back
+ servings
Erdélyi rakott káposzta

Erdélyi rakott káposzta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Erdélyi rakott káposzta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 1 óra 50 perc
Teljes idő 2 hours 15 perc
Fogás főétel
Konyha Erdélyi
Mennyiség 6 főre
Kalória 1421 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A kétféle szalonna harmadán megpirítjuk az egyik hagymát, rádobjuk a darált húst, a felaprított fokhagymát és fehéredésig sütjük. Amikor levet enged, megpaprikázzuk, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük.
  • A rizst megfőzzük.
  • A szalonnák másik harmadán megpirítjuk a maradék hagymát. A savanyú káposztát kinyomkodjuk, és egy kis víz hozzáadásával 1 óráig pároljuk a hagymán.
  • Egy nagy tepsit vékonyan kizsírozunk. A káposzta harmadát a tepsibe terítjük, rátesszük a rizs felét, majd a pörkölt felét. A tojásokkal elkevert tejföl felét is ráöntjük. Ismételjük a rétegezést, majd a tetejére tesszük a harmadik harmad káposztát, és erre jöhet a maradék tejföl. A maradék szalonna-szeletkéket rátesszük, és közepesre előmelegített sütőben, kb. egy óra alatt megsütjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Erdélyi rakott káposzta-hoz!

Tápérték

Kalória: 1421kcalSzénhidrát: 48gFehérje: 56gZsír: 112gTelített zsír: 46gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 43gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 361mgNátrium: 1023mgKálium: 1508mgÉlelmi rost: 8gCukor: 15gVitamin A: 1636IUVitamin C: 97mgKalcium: 328mgVas: 4mg
Keyword egytálétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!