Go Back
+ servings
Puffancs

Puffancs

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Puffancs.
4 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás főétel
Konyha Amerikai
Mennyiség 6 főre
Kalória 833 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, és felfuttatjuk az élesztőt (megvárjuk, amíg a tej tetején vastag halványbarna hab képződik).
  • A megkelt élesztőt az átszitált lisztbe öntjük, megsózzuk, belerakjuk a puha vajat, és a tésztát addig gyúrjuk, amíg az edény faláról leválik.
  • Ezután meleg helyen kb. egy órát kelesztjük (addig, amíg nagyjából duplájára nő).
  • A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Minden tésztadarabból gombócot formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket (egymástól távol, mert megnőnek), a tetejüket bekenjük tojássárgájával, aztán meleg helyen még fél órát kelni hagyjuk őket.
  • A fél óra leteltével megint megkenjük tojássárgájával a puffancsok tetejét, és előmelegített 190°C fokos sütőben aranybarnára sütjük őket.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Puffancs-hoz!

Tápérték

Kalória: 833kcalSzénhidrát: 140gFehérje: 24gZsír: 19gTelített zsír: 11gTrans Fat: 1gKoleszterin: 77mgNátrium: 422mgKálium: 375mgÉlelmi rost: 7gCukor: 10gVitamin A: 595IUVitamin C: 1mgKalcium: 130mgVas: 8mg
Keyword hamburger, zsemle
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!