Go Back
+ servings
Tejszínes csíkos kalács

Tejszínes csíkos kalács

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tejszínes csíkos kalács.
4 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 10 főre
Kalória 199 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A hozzávalókat dagasztó gépbe rakjuk és puha, rugalmas tésztát gyúrunk, mielőtt kész a felét kivesszük, a maradék tésztához 1 teáskanál keserű kakaóport adunk és tovább dagasztjuk, addig amig elkeveredik a kakaó a tésztával.
  • Mindkét tésztát duplájára kelesztjük.
  • A tésztákat egymásra helyezzük és kinyújtjuk, téglalap alakúra.
  • Feltekerjük, félbe hajtjuk és a közepénél megcsavarjuk.
  • Sütés előtt még 15-20 percet pihentetjük, a maradék tojás fehérjével lekenjük és előmelegített sütőben 190-200°C fokon 30-35 percet sütjük

Megjegyzés

Jó étvágyat a Tejszínes csíkos kalács-hoz!

Tápérték

Kalória: 199kcalSzénhidrát: 37gFehérje: 6gZsír: 3gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 0.3gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gKoleszterin: 27mgNátrium: 91mgKálium: 135mgÉlelmi rost: 2gCukor: 5gVitamin A: 150IUVitamin C: 0.1mgKalcium: 30mgVas: 2.3mg
Keyword desszert, kalács, tejszín
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!