Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Medvehagymás burgonyapüré
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Medvehagymás burgonyapüré.
5
Értékelés
2
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
10
perc
perc
Sütés/főzés
15
perc
perc
Teljes idő
25
perc
perc
Fogás
köret
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
512
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
1
kg
burgonya
meghámozott
2
dl
tejszín
10
vaj
só
1
csipet
szerecsendió
25
db
medvehagymalevél
zsenge
Elkészítés
A burgonyát sós vízben puhára főzzük.
Közben a medvehagymát alaposan megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk .
A burgonyát leszűrjük és krumplinyomón azonnal áttörjük.
A tejszínt felforraljuk és belekeverjük a burgonyába.
Beledolgozzuk a vajat és az apróra vágott medvehagymaleveleket.
Végül sóval, szerecsendióval ízesítjük.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Medvehagymás burgonyapüré-hez!
Tápérték
Kalória:
512
kcal
Szénhidrát:
52
g
Fehérje:
6
g
Zsír:
32
g
Telített zsír:
18
g
Többszörösen telítetlen zsír:
3
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
10
g
Koleszterin:
72
mg
Nátrium:
949
mg
Kálium:
865
mg
Élelmi rost:
4
g
Cukor:
2
g
Vitamin A:
1600
IU
Vitamin C:
17.3
mg
Kalcium:
70
mg
Vas:
0.9
mg
Keyword
medvehagymás
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!