Go Back
+ servings
Egy fehér tányéron, melynek széle kék csíkozású, egy csábító mokkatorta látható. A tortából egy szelet már levágva, és a torta tetején tejszínhab koronázza meg az édességet, melyet friss ribizlivel díszítettek.

Mokkatorta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mokkatorta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 50 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra 35 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 711 kcal

Hozzávalók
  

a töltelékhez:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kávépor instant
  • 0,5 dl kávélikőr
  • vanília aroma
  • 1 evőkanál citromlé

a torta bevonásához:

  • 2 tasak tortabevonó
  • 0,5 dl kávé frissen főzött
  • 0,5 dl kávélikőr

Elkészítés
 

  • A tojásokat és tojássárgáját együtt a cukorral egy tálba tesszük. Vízfürdő felett, folyamatos keverés mellett, addig melegítjük, míg kissé sűrűbb, krémes állagot nem kap. Miután elérjük a kívánt állagot, levesszük a vízfürdőről, és hozzákeverjük a lisztet, az olvasztott vajat, majd a vaníliás cukrot vagy vanília aromát.
  • A tésztát egy előkészített tortaformába öntjük, és egy előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük aranybarnára. Miután kész, kivesszük a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Egy kis lábosba tesszük a cukrot és a kávéport, majd annyi vizet adunk hozzá, amennyi éppen ellepi. Lassú tűzön addig főzzük, míg sűrű szirupot nem kapunk. Levéve a tűzről, belekeverjük a citromlevet és a kávélikőrt, majd hagyjuk kihűlni.
  • Egy másik tálban a vajat habosra keverjük. Ahogy habosodik, apránként hozzáadjuk a kávés szirupot. Amikor jól összekeveredett, ízesítjük vanília aromával, és az egész masszát krémesre keverjük.
  • A kész kávékrémet tegyük a hűtőbe pár percre, hogy megdermedjen kicsit.
  • A kihűlt tortalapot 2-3 részre szeleteljük, és megkenjük a kávékrémmel. Amikor minden réteg meg van kenve, a tortát kívülről is bevonjuk a krémmel.
  • A tortabevonót a frissen főzött kávéval és kávélikőrrel elkeverjük, majd ezzel a keverékkel bevonjuk a torta külső felületét.
  • A bevonattal ellátott tortát visszatesszük a hűtőbe, hogy jól áthűljön és megdermedjen a bevonat.
  • Amikor tálaljuk, szeleteljük fel a tortát, és díszítsük tejszínhabbal, valamint friss gyümölcsökkel.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mokkatorta-hoz!

Tápérték

Kalória: 711kcalSzénhidrát: 87gFehérje: 9gZsír: 34gTelített zsír: 20gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 10gTrans Fat: 1gKoleszterin: 313mgNátrium: 295mgKálium: 159mgÉlelmi rost: 1gCukor: 66gVitamin A: 1186IUVitamin C: 1mgKalcium: 47mgVas: 2mg
Keyword Citromlé, desszert, kávé, Kávélikőr, Mokkatorta, Porcukor, tojás, Tortabevonó, Vaj, Vanília aroma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!