A tojásokat és tojássárgáját együtt a cukorral egy tálba tesszük. Vízfürdő felett, folyamatos keverés mellett, addig melegítjük, míg kissé sűrűbb, krémes állagot nem kap. Miután elérjük a kívánt állagot, levesszük a vízfürdőről, és hozzákeverjük a lisztet, az olvasztott vajat, majd a vaníliás cukrot vagy vanília aromát.
A tésztát egy előkészített tortaformába öntjük, és egy előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük aranybarnára. Miután kész, kivesszük a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy kis lábosba tesszük a cukrot és a kávéport, majd annyi vizet adunk hozzá, amennyi éppen ellepi. Lassú tűzön addig főzzük, míg sűrű szirupot nem kapunk. Levéve a tűzről, belekeverjük a citromlevet és a kávélikőrt, majd hagyjuk kihűlni.
Egy másik tálban a vajat habosra keverjük. Ahogy habosodik, apránként hozzáadjuk a kávés szirupot. Amikor jól összekeveredett, ízesítjük vanília aromával, és az egész masszát krémesre keverjük.
A kész kávékrémet tegyük a hűtőbe pár percre, hogy megdermedjen kicsit.
A kihűlt tortalapot 2-3 részre szeleteljük, és megkenjük a kávékrémmel. Amikor minden réteg meg van kenve, a tortát kívülről is bevonjuk a krémmel.
A tortabevonót a frissen főzött kávéval és kávélikőrrel elkeverjük, majd ezzel a keverékkel bevonjuk a torta külső felületét.
A bevonattal ellátott tortát visszatesszük a hűtőbe, hogy jól áthűljön és megdermedjen a bevonat.
Amikor tálaljuk, szeleteljük fel a tortát, és díszítsük tejszínhabbal, valamint friss gyümölcsökkel.