Keverjünk össze egy kis langyos vizet a cukorral és adjuk hozzá az élesztőt. Hagyjuk állni néhány percig, amíg az élesztő aktiválódik.
Közben a lisztet szitáljuk át egy nagy tálba, adjuk hozzá a sót és keverjük el.
A medvehagyma leveleit mossuk meg alaposan, majd csepegtessük le és aprítsuk fel olló vagy kés segítségével.
Amint az élesztő habzani kezd, öntsük a lisztes keverékhez és gyúrjunk belőle sima, rugalmas tésztát.
Fedjük le a tésztát egy tiszta konyharuhával és hagyjuk kelni kb. kétszeresére a térfogatát.
Ha megkelt, osszuk két egyenlő részre és formázzunk belőlük két hosszú rudat.
Vágjuk 2 ujjnyi szélességű darabokra, majd lapítsuk el a tenyerünkkel.
Mindegyik lapított darab közepébe helyezzünk egy kevés aprított medvehagymát, majd formáljuk kis buci alakúra és egy éles késsel ejtsünk néhány bemetszést a tetején.
Helyezzük a bucikat egy sütőpapírral bélelt tepsire és hagyjuk őket további kelésre egy meleg helyen.
Melegítsük elő a sütőt és süssük a bucikat aranybarnára.
Ha készen vannak, kenjük meg a tetejüket egy kevés olajjal, hogy szép fényesek legyenek.