Go Back
+ servings
Frisssen sült, aranybarna medvehagymás bucik egy tányéron, látható zöld medvehagymalevelekkel a tetejükön bemetszésekkel.

Medvehagymás bucik

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Medvehagymás bucik.
4.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás egyéb
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 456 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Keverjünk össze egy kis langyos vizet a cukorral és adjuk hozzá az élesztőt. Hagyjuk állni néhány percig, amíg az élesztő aktiválódik.
  • Közben a lisztet szitáljuk át egy nagy tálba, adjuk hozzá a sót és keverjük el.
  • A medvehagyma leveleit mossuk meg alaposan, majd csepegtessük le és aprítsuk fel olló vagy kés segítségével.
  • Amint az élesztő habzani kezd, öntsük a lisztes keverékhez és gyúrjunk belőle sima, rugalmas tésztát.
  • Fedjük le a tésztát egy tiszta konyharuhával és hagyjuk kelni kb. kétszeresére a térfogatát.
  • Ha megkelt, osszuk két egyenlő részre és formázzunk belőlük két hosszú rudat.
  • Vágjuk 2 ujjnyi szélességű darabokra, majd lapítsuk el a tenyerünkkel.
  • Mindegyik lapított darab közepébe helyezzünk egy kevés aprított medvehagymát, majd formáljuk kis buci alakúra és egy éles késsel ejtsünk néhány bemetszést a tetején.
  • Helyezzük a bucikat egy sütőpapírral bélelt tepsire és hagyjuk őket további kelésre egy meleg helyen.
  • Melegítsük elő a sütőt és süssük a bucikat aranybarnára.
  • Ha készen vannak, kenjük meg a tetejüket egy kevés olajjal, hogy szép fényesek legyenek.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Medvehagymás bucik-hoz!

Tápérték

Kalória: 456kcalSzénhidrát: 79gFehérje: 12gZsír: 10gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gTrans Fat: 1gNátrium: 780mgKálium: 147mgÉlelmi rost: 4gCukor: 1gVitamin C: 1mgKalcium: 17mgVas: 5mg
Keyword Buci, Cukor, Élesztő, Élesztős tészta, kelt tészta, Liszt, Magyar konyha, medvehagyma, só, Sütés, Víz
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!