Go Back
+ servings
Vatta süti

Vatta süti

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vatta süti.
4.34 Értékelés 6 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 före
Kalória 886 kcal

Hozzávalók
  

a töltelékhez:

a fehér mázhoz:

a csokimázhoz:

Elkészítés
 

  • Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
  • A tojásokat választjuk ketté, majd a fehérjéket verjük kemény habbá.
  • A sárgákat keverjük össze a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  • Adjuk hozzá a főzött pudingporokat és a sütőport, majd keverjük össze.
  • Lassan adjuk hozzá a keményre vert tojásfehérjét, óvatosan keverjük össze, hogy a hab ne essen össze.
  • Öntsük a masszát egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, amit előzőleg kikenünk és kilisztezünk.
  • Süssük a tortát 30-35 percig, amíg megsül, majd hagyjuk kihűlni.
  • A töltelékhez keverjük össze a margarint, a porcukrot, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot és a citromhéjat egy tálban, amíg krémes állagú nem lesz.
  • Vágjuk ketté a tortalapot és kenjük rá a krémet.
  • A fehér mázhoz verjük fel a tojásfehérjéket egy tálban, majd fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot és habosítsuk fel.
  • Kenjük rá a fehér mázt a tortára.
  • A csokimázhoz keverjük össze a porcukrot, a kakaóport, a forró vizet, a margarint és a rumaromát egy edényben.
  • Keverjük, amíg sima nem lesz, majd öntsük rá a tortára.
  • Hűtsük le a tortát a hűtőben, majd szeleteljük fel és tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Vatta süti-hez!

Tápérték

Kalória: 886kcalSzénhidrát: 119gFehérje: 10gZsír: 43gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 11gEgyszeresen telítetlen zsír: 20gTrans Fat: 1gKoleszterin: 261mgNátrium: 642mgKálium: 154mgÉlelmi rost: 1gCukor: 97gVitamin A: 1985IUVitamin C: 3mgKalcium: 127mgVas: 2mg
Keyword krémes, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!