Go Back
+ servings
Húsvéti sárga túró: Sárgás árnyalatú, pöttyös textúrájú, szeletelt túró desszert közelképe.

Húsvéti sárga túró

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Húsvéti sárga túró.
5 Értékelés 1 szavazat
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás hideg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 237 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Törjük fel a tojásokat egy nagy keverőtálba, majd adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Egy habverő segítségével keverjük el őket alaposan.
  • Öntsük hozzá a tejet a tojásos keverékhez, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel. Ahogy a tej forrni kezd, a tojásos keverék megdermed, és a tej tetejére emelkedik, míg alatta a savó marad.
  • Egy szűrőt béleljünk ki konyharuhával, és öntsük bele a kapott masszát. A konyharuha sarkait kössük össze, hogy egy batyut formáljunk, és akasszuk ki, hogy a felesleges folyadék lecsöpögjön. Hagyjuk így állni, amíg a túró teljesen ki nem hűl és meg nem szilárdul.
  • Amikor a túró kihűlt és megdermedt, kerek formára alakítva tálalhatjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Húsvéti sárga túró-hoz!

Tápérték

Kalória: 237kcalSzénhidrát: 28gFehérje: 11gZsír: 9gTelített zsír: 4gTrans Fat: 1gKoleszterin: 217mgNátrium: 277mgKálium: 241mgCukor: 28gVitamin A: 500IUKalcium: 172mgVas: 1mg
Keyword Húsvéti desszert, Könnyű desszert, Sárga túró, Ünnepi recept
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!