Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Őz kapribogyóval
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Őz kapribogyóval.
4
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
15
perc
perc
Sütés/főzés
1
óra
óra
Teljes idő
1
óra
óra
15
perc
perc
Fogás
főétel
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
460
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
3
szelet
szalonna
1
evőkanál
liszt
2
dl
fehérbor
4
dl
marhahúsleves
75
dkg
őzhús
szerecsendió
2
db
babérlevél
1
db
zöld citrom
3
evőkanál
kapribogyó
só
fekete bors
őrölt
Elkészítés
A húst fűszerezzük sóval, borssal, irdaljuk be és tűzdeljük a felcsíkozott szalonnával.
A többi szalonnát hevítsük fel és pirítsuk meg benne a húst. Ha jól átsült engedjük fel a borral és a levessel.
Ízesítsük babérral, szerecsendióval, sóval és borssal. Takarékon háromnegyed órán át pároljuk.
Ezután emeljük ki a húst, a szaftját pedig dolgozzuk össze a kifacsart citrommal és a kapribogyóval.
Néhány percig főzzük, majd kanalazzuk a húsra.
Megjegyzés
Jó étvágyat az Őz kapribogyóval-hoz!
Tápérték
Kalória:
460
kcal
Szénhidrát:
8
g
Fehérje:
44
g
Zsír:
24
g
Telített zsír:
9
g
Többszörösen telítetlen zsír:
3
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
10
g
Koleszterin:
177
mg
Nátrium:
984
mg
Kálium:
685
mg
Élelmi rost:
1
g
Cukor:
2
g
Vitamin A:
235
IU
Vitamin C:
15
mg
Kalcium:
28
mg
Vas:
7
mg
Keyword
húsétel, őz
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!