Go Back
+ servings
Fokhagymás szarvasmáj furmintmártással

Fokhagymás szarvasmáj furmintmártással

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Fokhagymás szarvasmáj furmintmártással.
3.50 Értékelés 6 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 688 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 db szarvasmáj
  • 1 l tej
  • 1 fej fokhagyma
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • fekete bors
  • fehér bors
  • 2 dl furmint száraz
  • 2 teáskanál barnacukor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 dl húsleves

Elkészítés
 

  • A májról eltávolítjuk a külső hártyát és a vastagabb ereket, majd ujjnyi szeletekre vágjuk és a zúzott fokhagymával ízesített hideg tejbe áztatjuk az egészet kb. 6-8 órára.
  • A pácolt májszeleteket ezután jól lecsöpögtetjük és borsos lisztbe forgatjuk, majd a felforrósított vajban mindkét oldalukat megpirítjuk.
  • Ezután a serpenyőbe beleöntjük a bort és feloldjuk vele a visszamaradt pörzsanyagokat, majd az így kapott esszenciát besűrítjük a húslevesben feloldott keményítővel.
  • A mártást végül kevés barnacukorral, sóval és fehérborssal ízesítjük. Köretként párolt kelkáposztát és metélőhagymás burgonyapürét adunk hozzá.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Fokhagymás szarvasmáj furmintmártással-hoz!

Tápérték

Kalória: 688kcalSzénhidrát: 62gFehérje: 29gZsír: 32gTelített zsír: 19gTrans Fat: 1gKoleszterin: 285mgNátrium: 833mgKálium: 677mgÉlelmi rost: 2gCukor: 16gVitamin A: 13814IUVitamin C: 1mgKalcium: 313mgVas: 6mg
Keyword húsétel, szarvas
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!