Go Back
+ servings
Nyúl aszalt szilvával

Nyúl aszalt szilvával

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Nyúl aszalt szilvával.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 927 kcal

Hozzávalók
  

  • 15 dkg kolozsvári szalonna füstölt
  • 30 dkg aszalt szilva
  • 1 db nyúl
  • fekete bors őrölt
  • 3 evőkanál földimogyoró-olaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 4 dl szárnyashúsleves

Elkészítés
 

  • Vágjuk fel a nyulat 8-10 részre és fűszerezzük sóval és borssal.
  • A szilvát vágjuk ketté és szedjük ki a magját.
  • A nyúl mindkét oldalát az olajban pirítsuk meg 10 perc alatt, majd öntsük le a szaftját és dolgozzuk hozzá az összevágott hagymát, a felkockázott szalonnát és a szilvát. Pároljuk 10 percig és öntsük hozzá a levest és a bort.
  • Helyezzünk rá fedőt és takarékon fél óráig főzzük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Nyúl aszalt szilvával-hoz!

Nutrition

Kalória: 927kcalSzénhidrát: 54gFehérje: 89gZsír: 35gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gTrans Fat: 1gKoleszterin: 329mgNátrium: 1098mgKálium: 2225mgÉlelmi rost: 6gCukor: 31gVitamin A: 607IUVitamin C: 10mgKalcium: 102mgVas: 13mg
Keyword húsétel, vad
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!