Go Back
+ servings
Hagyományos magyar őzpörkölt vadász módra friss zöld hagymával és egy pohár itallal tálalva, agyagtálban, vidéki asztalterítőn

Őzpörkölt vadász módra

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Őzpörkölt vadász módra.
4.92 Értékelés 12 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra 25 perc
Teljes idő 1 óra 45 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 462 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Egy lábasban felhevített olajban megfuttatjuk a fűszereket - az összezúzott borókabogyót, szegfűborsot, az őrölt köményt, a kakukkfüvet - majd beledobjuk az apróra vágott vöröshagymát és az ugyancsak apróra vágott zöldpaprikát.
  • Megdinszteljük őket, majd hozzáadjuk a felkockázott húst. Nagy tűzön egy kissé megpirítjuk. Miután a hús kérgesre fehéredik, beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot, és kis víz hozzáadásával, fedő alatt főzzük kis lángon.
  • Mindig annyi vizet pótolunk hozzá, hogy ne égjen le. Körülbelül húsz perccel a hús megpuhulása előtt beletesszük az őrölt paprikát, a cikkere vágott gombát, illetve a cseresznyepaprikát, babérlevelet, és az összezúzott fokhagymát.
  • Ezután beleöntjük a jó minőségű vörösbort, és készre főzzük. A végén ízlés szerint borsozzuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Őzpörkölt vadász módra-hoz!

Tápérték

Kalória: 462kcalSzénhidrát: 17gFehérje: 61gZsír: 11gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gKoleszterin: 213mgNátrium: 289mgKálium: 1467mgÉlelmi rost: 5gCukor: 7gVitamin A: 4149IUVitamin C: 84mgKalcium: 62mgVas: 11mg
Keyword Babérlevél, Borókabogyó, Cseresznyepaprika, Erdei gomba, fekete bors, fokhagyma, Fűszerpaprika, Kakukkfű, Kömény, Őzhús, szegfűbors, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!