Go Back
+ servings
Vöröslencse fasírt

Vöröslencse fasírt

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vöröslencse fasírt.
4 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás hideg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 587 kcal

Hozzávalók
  

a forgatáshoz:

a sütéshez:

Elkészítés
 

  • A lencsét átválogatjuk, megmossuk, majd enyhén sós vízben 10 perc alatt puhára főzzük.
  • A cukkinit lereszeljük. A felét a főtt lencse felével együtt pürésítjük, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lencse és a cukkini másik felét. A lilahagymát, újhagymát a lehető legfinomabbra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, a petrezselymet felaprítjuk, majd mindezt a lencséhez adjuk és összekeverjük.
  • Fűszerezzük zöldségeket sóval, borssal, köménnyel, őrölt paprikával és cayenne borssal. Felütjük a két tojást és szintén a lencséhez adjuk. Folyamatosan kevergetve összedolgozzuk a zöldségeket és a fűszereket a tojással, olajjal és annyi zsemlemorzsával -érdemes fokozatosan adagolni-, amennyitől jól formálható masszát kapunk. Nem baj, ha picit lágy. ~30 percet pihentetjük.
  • A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A zöldséges masszából púpozott evőkanálnyi adagokat veszünk, gombócokat formálunk, amiket kissé ellapítunk. A fasírtokat zsemlemorzsába forgatjuk, majd a tepsire sorakoztatjuk őket. Mindegyiket megcsepegtetjük egy kevés olívaolajjal.
  • Előmelegített sütőben ~15-20 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Vöröslencse fasírt-hoz!

Tápérték

Kalória: 587kcalSzénhidrát: 70gFehérje: 30gZsír: 22gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gKoleszterin: 19mgNátrium: 460mgKálium: 1074mgÉlelmi rost: 28gCukor: 5gVitamin A: 1209IUVitamin C: 23mgKalcium: 238mgVas: 9mg
Keyword lencse
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!