Tegyük az egész kekszeket egy zacskóba, majd egy klopfolóval törjük össze őket, majd adjuk hozzá a darált kekszhez a tálban.
Egy lábasban melegítsünk fel 1 dl tejet és 2 dl kávét, majd adjuk hozzá 20 dkg cukrot, 3 evőkanál cukrozatlan kakaóport és 25 dkg margarint. Keverjük, amíg a cukor, kakaó és margarin elolvad.
Öntsük a keveréket a kekszekre, majd adjuk hozzá a rumaromát, majd keverjük össze a masszát.
Kiterített folpack-ra kanalazzuk a kekszes masszát, majd formázzuk rúd alakúra és csavarjuk össze a folpack-al. Ismételjük meg a folyamatot a massza másik felével is. (két rúd keksz szalámi lesz)
Hűtsük le a masszát legalább 3-4 órára a hűtőben.
Miután kivettük a hűtőből, vágjuk fel szeletekre, majd szórjuk meg porcukorral.