Go Back
+ servings
Három szelet Mozart, csokoládéval bevont, csíkos mintával díszített piskóta, marcipán és zöld pisztácia réteggel a közepén.

Mozart szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mozart szelet.
3.50 Értékelés 4 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 12 főre
Kalória 459 kcal

Hozzávalók
  

a piskotához:

a töltelékhez:

Elkészítés
 

  • A tojássárgáját keverd habosra a cukorral és a kakaóporral.
  • A tojásfehérjét verd kemény habbá.
  • Óvatosan keverd hozzá a sütőporos lisztet a habos tojássárgájához, majd óvatosan forgasd hozzá a tojásfehérje habot.
  • Öntsd a masszát egy 30×40 cm-es kivajazott, kilisztezett tepsibe. Süsd 190 °C-on.
  • Hagyd kihűlni, majd vágd le a széleit (kb. 1 cm szélesen) és vágd hosszában ketté, így lesz két kb. 14×19 cm-es piskótalapod.
  • Marcipánrúd: 15 dkg marcipánt gyúrj össze 5 dkg darált pisztáciával és 5 dkg vajjal. Formázz belőle két 19 cm hosszú rudat.
  • Csokoládé Krém: 5 dkg vajat, 5 dkg porcukorral, és a tojássárgájával keverd habosra. Ezután add hozzá a felolvasztott étcsokoládét, és keverd össze.
  • A maradék 15 dkg marcipánt nyújtsd ki kb. 28×38 cm-es lappá, majd vágd hosszában félbe, és helyezd a piskótalapokra. Kicsit nyomkodd rájuk.
  • Kenj rá a csokoládé krémet, és szórd meg darált mogyoróval. Tedd kb. 5 percre hűtőbe.
  • Amikor a krém egy kicsit megdermedt, helyezd a piskótalapokat folpack fóliára. Tegyél egy-egy marcipán rudat a piskótalapok egyik szélére, és óvatosan tekerd fel a fólia segítségével. Tedd a tekercseket hűtőbe, amíg meg nem dermednek.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mozart szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 459kcalSzénhidrát: 46gFehérje: 9gZsír: 28gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gKoleszterin: 101mgNátrium: 65mgKálium: 297mgÉlelmi rost: 5gCukor: 30gVitamin A: 500IUKalcium: 70mgVas: 2mg
Keyword Almatöltelék, Csokoládé krém, desszert, Étcsokoládé, Magyar konyha, marcipán, Mogyoró, Piskóta, Pisztácia, Porcukor, sütőpor, Tejcsokoládé, Tekercs, Tojássárgája, Vaj
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!