Go Back
+ servings
Flambírozott banán vaníliaszósszal

Flambírozott banán vaníliaszósszal

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Flambírozott banán vaníliaszósszal.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás desszert
Konyha Francia
Mennyiség 4 főre
Kalória 710 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A tejet a cukorral felteszem melegedni, közben egy kevés tejjel elkeverem a pudingport és a tojások sárgáját, majd a tejhez adom és sűrűre főzöm.
  • A tojásfehérjét felverem és összekeverem a pudinggal.
  • A banánokat hosszában félbe vágom, citromot csöpögtetek rá, majd egy serpenyőben a vajon mindkét oldalát megsütöm. Ráöntöm a konyakot és meggyújtom.
  • A tejszín felét elteszem a díszítéshez, a másik felét egy edényben a csokival együtt elkezdem melegíteni. Amikor teljesen elolvad a csoki, egy nagy kanál mogyorókrémet teszek hozzá, így egy nagyon finom, jó állagú csokiöntetet kapok.
  • A banánokat a vaníliakrémmel és a csokiöntettel tálalom és tejszínhabban díszítem.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Flambírozott banán vaníliaszósszal-hoz!

Tápérték

Kalória: 710kcalSzénhidrát: 72gFehérje: 11gZsír: 44gTelített zsír: 26gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 1gKoleszterin: 185mgNátrium: 245mgKálium: 839mgÉlelmi rost: 6gCukor: 50gVitamin A: 1404IUVitamin C: 15mgKalcium: 218mgVas: 4mg
Keyword desszert
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!