A túrót összekeverjük a háromszögsajttal és a felaprított petrezselyemmel.
A húst kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, mindegyik szeletre teszünk egy-egy szelet mortadellát és sajtot, megkenjük a túróval, majd óvatosan feltekerjük, vigyázva, hogy ne folyjon ki a töltelék, és megkötjük cérnával.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a vajat, erős tűzön hirtelen, minden oldalán megpirítjuk a hústekercseket, felöntjük a borral és felfőzzük.
Kevés forró vízben feloldjuk a leveskockát és a paradicsompürét, majd a húsra öntjük. Alacsonyabb hőfokra kapcsolunk, majd a serpenyőt lefedve puhulásig pároljuk a hústekercseket.
Tálalás előtt eltávolítjuk a cérnát, leöntjük a paradicsomos mártással, és burgonyás krokettel, valamint párolt rizzsel körítve adjuk asztalra.