A cukrot az egész tojással habosra kavarjuk, hozzáadjuk a vajat és a citromhéjat, ezzel is felhabosítjuk. Váltakozva, hogy össze ne csomósodjon beledolgozzuk a sütőporral elkavart lisztet és a tejet.
Egy elég híg masszát kapunk. Kikent, kilisztezett tepsibe töltve, közepes tűznél süssük készre.
A krémhez a lisztet kavarjuk simára a tejjel és a cukororral, majd nagyon lassú tűzön sűrítsük be.
Miután a krém kihűlt, kavarjuk habosra a vajjal, majd válasszuk ketté. Az egyik feléhez adjuk a kanálnyi átszitált kávét. Ezután a vaníliás krémet kenjük rá a tésztára.
A kekszeket egyenként mártogassuk bele a tejjel elkavart feketekávéba, majd egyenként helyezzük a krém tetejére.
Végül a kávés krémmel húzzuk be az egészet.
Jó, ha felhasználás előtt egy nappal elkészítjük, hogy a keksznek legyen ideje megpuhulni.