Go Back
+ servings
Méteres kalács szelet egy tányéron, váltakozó világos és sötétbarna piskótarétegekkel és fehér krémmel, fényes csokoládé bevonattal.

Méteres kalács

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Méteres kalács.
4 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra 25 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 1256 kcal

Hozzávalók
  

a fehér tésztához:

a kakaós tésztához:

a krémhez:

  • 2 csomag puncs ízű pudingpor főzős
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál rum aroma

a bevonáshoz:

Elkészítés
 

  • Verje fel a tojásokat a cukorral egy kézi mixer segítségével, amíg világos és habos nem lesz.
  • Adja hozzá az olajat és a vizet, és keverje alaposan.
  • Szitálja össze a lisztet és a szódabikarbónát, majd adagolja hozzá a nedves keverékhez. Keverje simára.
  • Öntse a tésztát egy előre kibélelt őzgerinc formába. Sütőben előmelegíteni 200°C-ra. Süssük 20 percig ezen a hőmérsékleten, majd csökkentse a hőmérsékletet 170°C-ra és süssük további 20-30 percig, vagy amíg a tűpróba tiszta nem marad.
  • Az elkészítési módszer ugyanaz, mint a fehér tésztáé, de adja hozzá a kakaóport a száraz összetevőkhöz a keverés során.
  • Keverje össze a pudingport a cukorral egy tálban. Forralja fel a tejet, majd főzze benne a pudingot a csomagoláson található utasítások szerint. Távolítsa el a tűzről és hagyja hűlni.
  • A puha vajat keverje habosra a porcukorral egy mixer segítségével. Adja hozzá a kihűlt pudingot két adagban, majd ízesítse rum aromával.
  • Szeletelje fel az elkészült piskótákat körülbelül ujjnyi vastagra. Készítsen két hosszú süteményrudat, felváltva helyezve a fehér és kakaós piskótarétegeket, közöttük egyenletesen elosztva a puncs ízű krémet.
  • A kész süteményrudakat csomagolja szorosan alufóliába, esetleg folpackba is. Helyezze hűtőbe legalább néhány órára, de ideális esetben egy egész éjszakára.
  • Olvassza meg az ét- és tejcsokoládét, majd keverje össze az olajjal. Ezzel a keverékkel vonja be a süteményrudakat. Miután a csokoládé kissé megkötött, szeletelje fel a süteményt ferde vágásokkal a jellegzetes csíkozás érdekében.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Méteres kalács-hoz!

Tápérték

Kalória: 1256kcalSzénhidrát: 141gFehérje: 19gZsír: 71gTelített zsír: 27gTöbbszörösen telítetlen zsír: 21gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gKoleszterin: 262mgNátrium: 681mgKálium: 241mgÉlelmi rost: 4gCukor: 84gVitamin A: 1800IUKalcium: 100mgVas: 2.3mg
Keyword Cukor, Étcsokoládé, Kakaópor, Liszt, olaj, Porcukor, Rétesliszt, Rum aroma, Szódabikarbóna, Tej, Tejcsokoládé, tojás, Vaj, Víz
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!