Verje fel a tojásokat a cukorral egy kézi mixer segítségével, amíg világos és habos nem lesz.
Adja hozzá az olajat és a vizet, és keverje alaposan.
Szitálja össze a lisztet és a szódabikarbónát, majd adagolja hozzá a nedves keverékhez. Keverje simára.
Öntse a tésztát egy előre kibélelt őzgerinc formába. Sütőben előmelegíteni 200°C-ra. Süssük 20 percig ezen a hőmérsékleten, majd csökkentse a hőmérsékletet 170°C-ra és süssük további 20-30 percig, vagy amíg a tűpróba tiszta nem marad.
Az elkészítési módszer ugyanaz, mint a fehér tésztáé, de adja hozzá a kakaóport a száraz összetevőkhöz a keverés során.
Keverje össze a pudingport a cukorral egy tálban. Forralja fel a tejet, majd főzze benne a pudingot a csomagoláson található utasítások szerint. Távolítsa el a tűzről és hagyja hűlni.
A puha vajat keverje habosra a porcukorral egy mixer segítségével. Adja hozzá a kihűlt pudingot két adagban, majd ízesítse rum aromával.
Szeletelje fel az elkészült piskótákat körülbelül ujjnyi vastagra. Készítsen két hosszú süteményrudat, felváltva helyezve a fehér és kakaós piskótarétegeket, közöttük egyenletesen elosztva a puncs ízű krémet.
A kész süteményrudakat csomagolja szorosan alufóliába, esetleg folpackba is. Helyezze hűtőbe legalább néhány órára, de ideális esetben egy egész éjszakára.
Olvassza meg az ét- és tejcsokoládét, majd keverje össze az olajjal. Ezzel a keverékkel vonja be a süteményrudakat. Miután a csokoládé kissé megkötött, szeletelje fel a süteményt ferde vágásokkal a jellegzetes csíkozás érdekében.