Go Back
+ servings
Mascarpones-erdei gyümölcsös torta

Mascarpones-erdei gyümölcsös torta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mascarpones-erdei gyümölcsös torta.
3.59 Értékelés 12 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Amerikai
Mennyiség 6 főre
Kalória 844 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

a tetejére:

  • 1 marék ribizli
  • étcsokoládé forgács

Elkészítés
 

  • Az egész tojásokat, habosra keverjük a cukorral, kézi mixerrel legalább 10 percig. Ezután kanalanként hozzáadjuk a kakaós lisztet. Legvégén a tál oldaláról belecsorgatjuk az olajat.
  • Egy 28 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát és tűpróbáig sütjük, közepes hőfokon. Sütőfüggő kb fél óra volt.
  • A krémhez a mascarponét összekeverjük, a leturmixolt gyümölccsel és cukorral, legvégül keverjük bele a felvert tejszínhabot és a zselatinfixet. A krémet a kihült tortakarikára simítjuk. Tetejét kirakjuk gyümölccsel és csokiforgáccsal díszítjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mascarpones-erdei gyümölcsös torta-hoz!

Tápérték

Kalória: 844kcalSzénhidrát: 68gFehérje: 20gZsír: 55gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gKoleszterin: 287mgNátrium: 109mgKálium: 272mgÉlelmi rost: 5gCukor: 43gVitamin A: 500IUVitamin C: 9.9mgKalcium: 50mgVas: 2.7mg
Keyword sütemény, torta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!