Egy tálba összekeverjük a tészta hozzávalóit, szép sima cipót formázunk belőle és fél órára hűtőbe pihenni hagyjuk 30 percre. Előmelegítettem a sütőt és egy 30x40 centis tepsi méretűre nyújtottam a tésztát, amit előtte 3 felé vettem.
A tepsi hátulján 3 szép aranybarna lapot sütöttem. A tepsi hátulját is előzőleg be kell lisztezni, ugyanis erre is szépen rá tud ragadni a tészta. Ha megsültek a tészta lapok, akkor a sütőből kivéve, óvatosan lecsúsztatjuk a tepsi hátuljáról egy rácsra, vagy egy nagyobb tálcára. De tényleg óvatosan, mert könnyen törik, igaz ekkor még kicsit puhább, de később megkeményedik, amikor viszont már tényleg nagyon könnyen törik, tapasztalat :-)
Amikor ezzel megvagyunk, jöhet a töltelék, ami sima tejbegríz tulajdonképpen. Tehát a fél liter tejet feltesszük egy lábasba forralni, hozzáadjuk a cukrokat és a búzadarát, folyamatos keverés mellett sűrű tejbegrízt főzünk belőle. Ha már kicsit kihűlt, kezdhetjük a süti összeállítását.
Óvatosan, de tényleg nagyon óvatosan megfogjuk az első lapot és egy tálcára helyezzük, erre kenjük a grízt, amiben keverhetünk baracklekvárt, én ezt most kihagytam, pedig lehet jobb lett volna.
Aztán mehet rá a második lap, ezt megkenjük jó vastagon lekvárral, erre tesszük az utolsó lapot, aminek a tetejét olvasztott étcsokoládéval meglocsoljuk.
Minimum egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a tészta szépen megpuhuljon, azután kiválóan szeletelhető.