Go Back
+ servings
Szeletelt Kelt Ostoros Rétes porcukorral meghintve.

Kelt ostoros rétes

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kelt ostoros rétes.
4.12 Értékelés 25 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1376 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

a tetejére:

  • tojásfehérje

Elkészítés
 

  • A tésztához valókat egy tálban jól összedolgozzuk. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak bele kell morzsolni. Ha az edény falától elválik, akkor jó. Letakarva meleg helyen, 50-60 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  • Ezt az időt kihasználva elkészítjük a tölteléket, azaz a Ramát a cukorral krémes állagúvá keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport is. A tésztát enyhén lisztezett gyúrólapra borítjuk, 6 egyforma részre osztjuk.
  • Ezeket egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, a kakaós krémmel megkenjük, (megnedvesített késsel könnyebb). Azután mindkét rövidebbik oldalát ujjnyi szélességben befelé ráhajtjuk, majd a tésztát lehetőleg minél több csavarással felhempergetjük, hármas copffonással összefonjuk.
  • Az így kapott két kalácsot egy 30*20 cm-es sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe fektetjük. Akkor jó, ha a tészta a tepsi oldalához ér, így csak felfelé növekedhet, nem fekszik el. 10-15 percnyi pihentetés után felvert tojással, vagy tojásfehérjével megkenjük, majd előmelegített sütőben a közepesnél kicsit kisebb lánggal 180 fokon, légkeverésesnél 160 fokon kb. 40-45 percig sütjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kelt ostoros rétes-hez!

Tápérték

Kalória: 1376kcalSzénhidrát: 192gFehérje: 29gZsír: 58gTelített zsír: 12gTöbbszörösen telítetlen zsír: 22gEgyszeresen telítetlen zsír: 20gKoleszterin: 165mgNátrium: 922mgKálium: 762mgÉlelmi rost: 10gCukor: 68gVitamin A: 4250IUKalcium: 150mgVas: 10.8mg
Keyword Cukor, Élesztő, Kakaópor, Liszt, Margarin, Porcukor, só, Tej, tészta, Tojásfehérje, Tojássárgája
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!