A sütőt 175 °C-ra (légkeverésesnél 165 °C) előmelegítjük.
A formát (22 cm átmérőjű kuglófforma) jól kivajazzuk és zsemlemorzsával beszórjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a fele cukorral kemény habot verünk. A margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót habosra keverjük. Hozzákeverjük a tojássárgájákat, a reszelt citrom- és narancshéjat, valamint a csavart citromléből 3 evőkanállal, a narancsléből 9 evőkanállal keverünk hozzá.
Egy tálba átszitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a sütőport. Kanalazva apránként hozzákeverjük a tojásos masszához.
A tésztát a formába töltjük. A süteményt azonnal a sütő középső rácsára téve 60-65 percig sütjük. Tű-próbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már. Ha a tűre ráragad a tészta, akkor még pár percig sütni kell.
A kuglófot rácsra borítjuk, és még melegen megkenjük a mázzal.
A mázhoz a porcukrot elkeverjük a megmaradt l-l evőkanál citrom- és narancslével. Rálocsoljuk a kuglófra, majd reszelt citrom- és narancshéjjal megszórva díszítjük.