Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Orosházi banán
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Orosházi banán.
4
Értékelés
3
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
25
perc
perc
Sütés/főzés
25
perc
perc
Teljes idő
50
perc
perc
Fogás
hideg előétel
Konyha
Magyar
Mennyiség
6
főre
Kalória
384
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
a tésztához:
30
dkg
liszt
1
db
tojás
6
dkg
margarin
2,5
dkg
élesztő
1,5
dl
tej
3
evőkanál
cukor
a töltelékhez:
3
dkg
margarin
olvasztott
1,5
teáskanál
fahéj
1,5
evőkanál
cukor
a tetejére megkenéséhez:
1
db
tojás
Elkészítés
A tészta hozzávalóit bedagasztottam, majd duplájára kelesztettem.
Ekkor hat felé vágtam, mindegyikből kis cipót formáztam, és egyenként oválisra kisodortam, kb. 15 x 22 centiméteresre.
Megkentem őket olvasztott margarinnal, megszórtam fahéjas cukorral, és feltekertem.
Mindkét végén bevágtam, majd a hosszabbik bevágásnál teljesen visszahajtottam.
Tepsibe tettem, megkentem tojással, megszórtam kristálycukorral, és előmelegített sütőben 180°C fokon 25 perc alatt megsütöttem.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Orosházi banán-hoz!
Tápérték
Kalória:
384
kcal
Szénhidrát:
53
g
Fehérje:
10
g
Zsír:
15
g
Telített zsír:
4
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
57
mg
Nátrium:
176
mg
Kálium:
157
mg
Élelmi rost:
3
g
Cukor:
12
g
Vitamin A:
659
IU
Vitamin C:
1
mg
Kalcium:
58
mg
Vas:
3
mg
Keyword
kelt tészta, péksütemény
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!