Go Back
+ servings
Gombás sertésszelet

Gombás sertésszelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gombás sertésszelet.
4.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 644 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A húst szeletekre vágom, mindkét oldalán sózom, majd a felforrósított olajon elősütöm.
  • A szeleteket kiveszem az edényből, a helyére beteszem a felaprított hagymát, zöldpaprikát, fokhagymát, megszórom a köménymaggal és megfonnyasztom.
  • Ha a hagyma már üveges, ráteszem a hússzeleteket, hozzáadom a kakukkfüvet és a rozmaringot, borsozom, utánasózom, ha szükséges, aláöntök annyi vizet, amennyi épp ellepi, és fedő alatt puhára párolom.
  • A párolás közben néha leveszem a fedőt, elpárologtatom a keletkezett levet, majd újra felöntöm kevés vízzel.
  • Ha a hús elég puha, hozzáadom a félbe vágott gombafejeket, és tovább főzöm, amíg a gomba megpuhul.
  • Ekkor beleteszem a mustárt, és a szaftot nagy lángon kicsit sűrűbbre forralom. Végül belekeverem a tejfölt és pár perc alatt összefőzöm.
  • Párolt rizzsel tálalom.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Gombás sertésszelet-hez!

Tápérték

Kalória: 644kcalSzénhidrát: 18gFehérje: 38gZsír: 48gTelített zsír: 17gTrans Fat: 1gKoleszterin: 143mgNátrium: 658mgKálium: 1269mgÉlelmi rost: 6gCukor: 7gVitamin A: 914IUVitamin C: 71mgKalcium: 133mgVas: 5mg
Keyword gomba, húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!