Go Back
+ servings
Marlenka

Marlenka

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Marlenka.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás desszert
Konyha Örmény
Mennyiség 6 főre
Kalória 784 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

Elkészítés
 

  • A tészta hozzávalóit a liszt kivételével vízgőz felett összeolvasztom.
  • Amikor kicsit kihűlt hozzágyúrom a lisztet. Rugalmas tésztát kell, hogy kapjunk. 5 egyenlő részre osztom, és kb. 25x25cm-es négyzetekre nyújtva tepsi hátán megsütöm őket 180°C fokra előmelegített sütőben.
  • A lisztből és a tejből sűrű alapkrémet főzök. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a lágy margarint a porcukrot és a vaníliáscukrot. Rétegezem, a tetejére is kell, hogy jusson a krémből, végül csokireszelékkel díszítem.
  • Hűtőbe helyezzük, majd másnap 3x3cm-es kockákra majd azokat kétfelé kis háromszögekre vágjuk.

a tésztához:

    Megjegyzés

    Jó étvágyat a Marlenka-hoz!

    Tápérték

    Kalória: 784kcalSzénhidrát: 92gFehérje: 8gZsír: 45gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 20gTrans Fat: 1gKoleszterin: 81mgNátrium: 786mgKálium: 248mgÉlelmi rost: 2gCukor: 75gVitamin A: 1913IUVitamin C: 1mgKalcium: 127mgVas: 2mg
    Keyword desszert, sütemény
    Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
    Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!