Go Back
+ servings
Meggyes-cseresznyés pite

Meggyes-cseresznyés pite

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Meggyes-cseresznyés pite.
5 Értékelés 7 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 861 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a lekenéshez:

a töltelékhez:

Elkészítés
 

  • A lisztet egy tálba szitáljuk. A hideg vajat kis kockákra vágjuk és a liszthez adjuk. Az egészet morzsoló mozdulatokkal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást, kristálycukrot, tejfölt és a sót, majd gyorsan, de óvatosan összegyúrjuk, hogy homogén tésztát kapjunk. Célszerű a tésztát frissen tartó fóliába csomagolni és legalább 60 percig hűtőben pihentetni.
  • A meggyet és a cseresznyét kimagozzuk és egy tálban összekeverjük a kristálycukorral és az őrölt fahéjjal. A darált diót is beleszórjuk és alaposan elkeverjük.
  • A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
  • A pihentetett tésztát kettéosztjuk. Mindkét részt lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk.
  • Egy sütőformát kibélelünk az egyik tésztalappal, majd a diós-gyümölcsös tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. A másik tésztalappal befedjük a tölteléket. A tészta tetejét villával megszurkáljuk, hogy a gőz könnyedén távozhasson a sütés során.
  • A pite tetejét ecsettel tejjel megkenjük, majd a előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, vagy amíg aranybarnára pirul.
  • A megsült pitét a sütőből kivéve néhány percig hűlni hagyjuk, majd tetszés szerint szeleteljük és langyosan vagy hidegen tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Meggyes-cseresznyés pite-hez!

Tápérték

Kalória: 861kcalSzénhidrát: 107gFehérje: 16gZsír: 44gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 13gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 109mgNátrium: 726mgKálium: 636mgÉlelmi rost: 9gCukor: 40gVitamin A: 985IUVitamin C: 13mgKalcium: 117mgVas: 5mg
Keyword pite, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!