Go Back
+ servings
Lime-os, rumos banán

Lime-os, rumos banán

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Lime-os, rumos banán.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás desszert
Konyha fúziós
Mennyiség 4 főre
Kalória 245 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

Elkészítés
 

  • Hámozd meg a banánokat, majd vágd ketté azokat hosszában, majd keresztben.
  • Finoman keverd össze a banánszeleteket a lime levével, a cukorral és a rummal egy magas falú tálban, amit aztán hagyd lefedve fél órára, hogy az ízek összeérjenek.
  • Ezalatt elkészítheted a tésztát. Keverd össze a lisztet és a sót és önts hozzá 1 deciliter vizet, majd habverővel verd, amíg sima, sűrű tésztát nem kapsz. Keverd bele a szezámmagokat.
  • Forró, bő olajban süsd aranybarnára az előzőleg a tésztában átforgatott banánszeleteket. Itasd fel a felesleges olajat törlőkendővel, és tálald azonnal. Vaníliafagylalttal nagyon finom.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Lime-os, rumos banán-hoz!

Tápérték

Kalória: 245kcalSzénhidrát: 52gFehérje: 5gZsír: 3gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gKoleszterin: 2mgNátrium: 226mgKálium: 481mgÉlelmi rost: 4gCukor: 19gVitamin A: 76IUVitamin C: 10mgKalcium: 64mgVas: 2mg
Keyword palacsinta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!